Wandelen brengt mensen bij elkaar!

Ellen Atkinson

( Lid van team: Lingeleutjes )

van totaal € 100 (75%)
Wij hebben samen al 45 km afgelegd

Ik ga wandelen of hardlopen in mijn eigen omgeving met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de projecten Let op elkaar! en Hulplijn!

Bekijk alle
12 km
Rondje Tricht-Marienwaerdt 26-04-2021 | 09:30
5 km
Rondje Tricht 19-04-2021 | 17:00
12 km
Rondje Tricht-Marienwaerdt 26-04-2021 | 09:30
5 km
Rondje Tricht 19-04-2021 | 17:00
6 km
wandeling ovel de Lingedijk 13-04-2021 | 18:00
6 km
Over de Lingedijk 13-04-2021 | 17:30
10 km
Rondje door de uiterwaarden van Heesselt 03-04-2021 | 12:30
6 km
Wandelen 02-04-2021 | 10:30

Rondje Buren

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle

Multitasken: wandelen, genieten EN opruimen

04-04-2021 | 22:14 Vanmiddag hebben we een wandeling gemaakt door de uiterwaarden bij Heesselt aan de Waal. Een prachtige tocht van 10 km. Het weer was perfect, het lente zonnetje scheen, dus de jas kon na verloop van tijd uit.  Een prachtige omgeving door de uiterwaarden waar een typisch Betuws landschap is te zien: dijken, weilanden met paarden en koeien, mooie Betuwse boerderijen en herenhuizen, geknotte wilgen, de rivier met aan de overkant een molen die zijn wieken sierlijk door de wind laat ronddraaien. Al wandelend en om ons heen kijkend zagen we de prachtige lentekleuren van de eerste bloesem: de wilde kersenboom met de zachte rose tinten, een gele kornoelje en het koolzaad langs de weg die samen met vele narcissen voor een overvloed aan geel zorgden. Ook doen de knopjes van de kersen- en perenbomen een poging om zich voorzichtig te openen. Nog even en dan mogen we die bloesem in alle pracht aanschouwen. Laten we hopen dat de komende dagen nachtvorst geen roet in het eten gooit. Terwijl we al wandelend genieten van al dit moois om ons heen, hebben we onszelf ook een taak gesteld. Hoe belangrijk is het om met elkaar te zorgen dat de natuur om ons heen zo mooi blijft. Als we ervan willen genieten dan zijn we ook met elkaar verantwoordelijk voor het behoud. Hoe makkelijk is het om tijdens de wandeltocht een prikstok en vuilniszakje mee te nemen en het zwerfvuil wat we tegenkomen, meteen maar op te ruimen. Tijdens deze wandeltocht viel het gelukkig nog mee met het zwerfvuil. Wel ligt er aan de rand van de rivier vanalles wat het water heeft achtergelaten. We hebben niet alles op kunnen ruimen, maar elk klein beetje helpt. Op deze manier dragen we al wandelend en genietend van de natuur ook wat bij, wat eigenlijk geen enkele extra moeite kost. Ik roep daarom iedereen op om tijdens de vele mooie wandeltochten de prikstok niet te vergeten en meteen het zwerfvuil mee te nemen.  In ons mooie Betuwe gaan maandelijks vele mensen rond om het zwerfvuil op te rapen. We kunnen ze zo een handje helpen door dit ook tijdens de wandeltochten te doen.  Wandelen voor het Rode Kruis en wandelen voor een schoon Betuwe, in één moeite door.   Ellen Atkinson
Lees meer