Bloesemtocht(en) tegen eenzaamheid

Marga Robesin

( Lid van team: Lingeleutjes )

De bloesemmaand duurt nog tot

Qr
van totaal € 120 (120%)
34 km afgelegd
Mijn doel 50 km | bereikt 68%

Ik ga (als alternatieve Bloesemtocht) wandelen in mijn eigen omgeving met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de projecten Let op elkaar! en Hulplijn!

Bekijk alle
5 km
Kilometers kletsen en kuieren 09-04-2021 | 15:55
4 km
Wandel-tijdens- je-werkdag-dag wandeling 08-04-2021 | 17:07
5 km
Kilometers kletsen en kuieren 09-04-2021 | 15:55

Al kletsend kuier je snel wat kilometers. En onderweg nog wat bijgepraat op afstand met een buurvrouw die ook aan het (nordic) kuieren was.

View on Strava
4 km
Wandel-tijdens- je-werkdag-dag wandeling 08-04-2021 | 17:07

Rondje dijk tijdens de Wandel tijdens je werk dag van Wandelnet https://www.wandelnet.nl/wandel-tijdens-je-werk-dag-2021

View on Strava
3 km
Rondje smeltende sneeuw 07-04-2021 | 14:25

Vanochtend wakker geworden in een winters wit landschap. Vanmiddag zag ik de sneeuw wegsmelten tijdens mijn winderige wandelingetje.

View on Strava
3 km
Witte Paaswandeling 05-04-2021 | 14:30

Samen met Lingeleutje Ineke een rondje gelopen in zon, wind, hagel en sneeuw. Het leek meer op Kerst dan Pasen. De bloesem heeft het zwaar.

View on Strava
4 km
Rondje langs de ‘coronatijd borden’ 04-04-2021 | 16:29

Een Paasrondje langs de buiten expositie in Tricht. Grijs weer, maar veel kleur door de narcissen en bloeiende bomen in de tuinen.

View on Strava
5 km
Stukje Lingedijk 03-04-2021 | 15:56

De winterjas bleek vanmiddag eigenlijk iets te warm in het zonnetje, maar beter zo dan andersom!

View on Strava
5 km
Rondje Buurmalsen 02-04-2021 | 00:00

Winterjas weer aan, maar al veel bloesem gezien!

View on Strava
5 km
rondje in de lentezon 31-03-2021 | 20:20

Vandaag genoten van de 'zomerse' warmte tijdens mijn wandeling over de dijk. De bloesem staat in de knop. Mooi!

View on Strava

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle

De lente en het leven vieren

01-04-2021 | 10:35 April 1992: door het raam van ziekenhuis Rivierenland zie ik de bloesem. Ik lig daar in verwachting van ons eerste kindje wekenlang op bed. Kaartjes, telefoontjes en bezoekjes van familie, vrienden, buren en collega's helpen enorm. Een paar keer mag ik in het weekend met de aanstaande papa mee naar huis. Op een van die zaterdagen is de allereerste Bloesemtocht, vlakbij ons huis. Ik kan natuurlijk niet meedoen, maar we nemen ons voor om in het vervolg ieder jaar mee te wandelen, als alles goed verloopt. Dat was gelukkig het geval en we liepen mee, met ons dochtertje in de rugzak. Later met onze dochter en zoon in de bolderkar. Nog later stonden we met plezier op die twee te wachten bij het springkussen in de veilinghal. In de loop der jaren konden we niet altijd meedoen. De kinderen kregen steeds vollere agenda's met kinderfeestjes, sportwedstrijden en muziekuitvoeringen. Wij kampten zelf soms met ziekte of blessures. Eerlijk gezegd zijn we de tel van het aantal deelnames kwijt geraakt. Daardoor hebben we sommige medailles dubbel, want we schatten het aantal keren vaak verkeerd. Ach, het gaat ook niet om de medailles. Het gaat om het vieren van de lente en het leven. April 2019: van dichtbij zie ik de bloesem in de boomgaarden. Ik loop met mijn man, dochter, zoon en zijn vriendin de zoveelste Bloesemtocht. We genieten van de muziek als we pauzeren bij Mariënwaerdt en De Os en het Paard. Samen gaan we over de finish. Een bijzonder moment, want dit was het doel van mijn revalidatietraject, weer de 8 km kunnen lopen. Dankzij de medische zorg, de revalidatie en, niet te vergeten, de steun van mijn gezin, familie, vrienden, buren en collega's lukte dat. Alle telefoontjes, kaarten, bezoekjes en berichtjes hielpen. Ik ging uitbundig met mijn gezin op de foto bij het station. We vierden de lente en het leven. April 2021: door het raam zie ik vanachter mijn laptop de eerste bloesem aan onze pruimenboom. Vroeg dit jaar. Ik werk thuis in coronatijd. Onze kinderen kunnen niet tegelijk op bezoek komen. Gelukkig hebben we online contact. Ik maak op afstand ook praatjes met de buren tijdens mijn dagelijkse ommetje over de dijk. Door de coronamaatregelen net als vorig jaar helaas geen Bloesemtocht, maar ik krijg enthousiaste reacties van buren als ik online vraag of ze als team mee willen doen met de Bloesemmaand. De volgende ochtend hebben we al 40% van ons streefbedrag opgehaald. Dat geeft ons een goed gevoel en andere mensen hopelijk ook. Met het geld gaat het Rode Kruis eenzame mensen aandacht geven. Broodnodig, zeker in deze tijd. Ieder telefoontje of berichtje helpt. Natuurlijk missen we de vrolijke gezelligheid van de echte Bloesemtocht, maar het belangrijkste is dat we allemaal weer de lente en het leven kunnen vieren!
Lees meer