Wanneer bloeit welke bloesem?

Natuurlijk zijn wij (Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht) trots op de prachtige bloesem in de Betuwe, het teken dat er later in het jaar weer tonnen aan vers fruit geplukt kan gaan worden. Fruit, dat zo karakteristiek is voor onze regio.

Wil je meer weten over de bloesem en het fruit? Bureau Toerisme Rivierenland heeft een handige tool voor liefhebbers van het Betuwse fruit ontwikkeld. Download de app via de website van Bureau Toerisme Rivierenland.

In de Bloesemalert app vind je alle informatie rondom de bloesemperiode, zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de actuele bloesemstand. Aan het einde van de bloesemperiode wordt de Bloesemalert omgezet in de Fruitalert en vertellen we je alles over de ontwikkelingen van het fruit. De app is gratis te verkrijgen in de App Store en de Google Play Store.

De term ‘bloesem’ wordt vooral gebruikt voor de bloemen van de fruitbomen. Uiteraard zijn er in het voorjaar ook tal van bomen die bloesem geven, zonder dat deze later fruit leveren. Denk aan de Magnolia. Ook notenbomen bloeien vaak prachtig, denk maar aan de Kastanjebomen. Ook deze bloei is een genot voor het oog.

We zijn benieuwd welke foto’s jij gaat uploaden. Doe met je mooiste, grappigste of meest bijzondere foto mee aan de fotowedstrijd.

En natuurlijk nodigen we je alvast van harte uit om, als dit weer veilig mogelijk is, volgend jaar op 22 en 23 april 2022 van de bloesem in de Betuwe te komen genieten. Dan hopen we de 28e Rode Kruis Bloesemtocht (23 april) en de 5e Bloesemrun (22 april) te organiseren. Actuele informatie hierover is te vinden op website.