Waar vind ik een route?

Normaal gesproken hebben we tijdens de Bloesemtocht acht prachtige routes door de Betuwe. Deze routes zijn de rest van het jaar NIET toegankelijk, want we lopen vaak over particuliere terreinen. 

Tijdens de Rode Kruis Bloesemmaand 2021 ben je geheel vrij om een route te kiezen die je gaat wandelen of hardlopen. Dit kan op elke plek in Nederland en zo vaak je maar wilt. Je mag zelf bepalen hoeveel je wilt lopen. Natuurlijk kun je er voor kiezen om een van de afstanden te wandelen die ook tijdens de Bloesemtocht mogelijk zijn (8 km, 11 km, 15 km, 16 km, 20 km, 25 km, 30 km en 40 km) of een afstand die wordt hard gelopen tijdens de Bloesemrun (5 km en 12 km). Hopelijk kunnen we dit volgend jaar op 22 en 23 april weer realiseren in de Betuwe.

Ideeën voor routes

Vind je het lastig om een leuke route bij jou in de buurt te bedenken of te vinden? Wij helpen je graag op weg. Er bestaan veel websites en apps die je hierbij kunnen helpen. Wij noemen hieronder een aantal opties.

  • Wandel.nl: Is een initiatief van onze hoofdsponser KWBN. Naast routes vind je hier ook allerlei tips over activiteiten, training, reizen en uitrusting.
  • Wandelnet: Op deze site zijn veel routes te vinden. Ook heb je hier de mogelijkheid om zelf routes samen te stellen.
  • Wandelzoekpagina: Op deze pagina zijn diverse themawandelingen beschikbaar. Zo ook bloesem- en fruitroutes.
  • Bloesemtocht App (Close): Met deze app (Close) word je 2,5 week geïnspireerd over alles rondom de Bloesemmaand. Ook ontvang je leuke tips en adviezen over waar je kunt gaan wandelen. Er zit zelfs een fotofilter in.

Sfeerproeven?

Wil je tijdens het wandelen of hardlopen de sfeer opdoen van de Bloesemtocht?, dat kan. Ga naar het tabblad muziek om opnames van live optredens te selecteren en eventueel in een eigen playlist op te nemen.